Winorośl
Przed sadzeniem winorośli zastosować nawóz w dawce 1,0 – 1,5 kg/10 m2. W pierwszym roku po posadzeniu dwukrotnie powtórzyć nawożenie, wysiewając nawóz w maju i lipcu, w dawce 40 – 50 g/krzew, na powierzchni ok. 1 m2. W kolejnych latach uprawy nawóz stosować wczesną wiosną (kwiecień) oraz w okresie maj-czerwiec w dawkach 60 – 80 g pod każdy krzew (ok. 1 m2). Trzecią dawkę w wysokości 40 – 50 g na każdy krzew można zastosować na początku lipca.
Maliny, porzeczki, agrest
Nawóz zastosować w łącznej dawce 0,8 – 1,4 kg/10 m2, w dwóch dawkach: 2/3 łącznej dawki wiosną i 1/3 dawki po zbiorach.
Truskawki
Nawóz zastosować w dawce 0,35 – 0,8 kg/10 m2 jednorazowo po zbiorach.
Stosować wyłącznie w uzasadnionej potrzebie. Nie przekraczać dawki.